HILVERSUM - Hoogleraar rechtsfilosofie Andreas Kinneging ontkent dat hij heeft geprobeerd Powned-verslaggever Rutger Castricum te kelen of te wurgen.

Dat zei hij dinsdagavond in Pauw & Witteman. ''Ik ben niet in de buurt van zijn nek geweest.''

Castricum belde aan bij het huis van Kinneging naar aanleiding van een column van diens partner, Naema Tahir. Die stelde daarin dat onfatsoenlijke televisiejournalisten geweerd moeten worden van het Binnenhof.

Kinneging stond Castricum te woord, maar duwde op een gegeven moment de camera en microfoon weg.

Weesie

Volgens presentator Dominique Weesie van Pownews viel Kinneging Castricum aan en kneep hij tot twee keer toe diens keel dicht.

''We kunnen tegen een stootje, maar dit gaat te ver. Ik ben er woedend over'', aldus Weesie. Hij kondigde aan aangifte te zullen doen.

Grens overschreden

Kinneging stelde verder dat Pownews slechts een klein stukje van het gesprek heeft uitgezonden, terwijl hij en Castricum 10 tot 15 minuten met elkaar hebben gepraat.

Dat werd weer ontkend door Weesie, die tijdens de uitzending van Pauw & Witteman de redactie een sms stuurde waarin stond dat het gesprek slechts een minuut of twee zou hebben geduurd.

Weesie en Castricum waren ook uitgenodigd voor de talkshow, maar Tahir en Kinneging weigerden in dat geval aan tafel te komen. ''Ik vind dat hij een grens heeft overschreden door op ons privé-adres langs te komen'', aldus Tahir.