AMSTERDAM - Rutger Castricum is tijdens een interview voor Powned aangevallen door Andreas Kinneging, hoogleraar rechtsfilosofie aan de Universiteit Leiden.

Castricum gaat aangifte doen wegens mishandeling. Dat heeft presentator Dominique Weesie van Pownews maandag gezegd.

Castricum wilde graag een aantal vragen stellen aan Buitenhof-columniste Naema Tahir, de vrouw van Kinneging. Tahir verkondigde zondag in haar column in Buitenhof  dat het mogelijk moet zijn om onbeschofte journalisten van het Binnenhof te weren.

De verslaggever van Powned trof de man van Tahir Kinneging aan de deur die Castricum duidelijk maakte dat zijn vrouw niet voor de camera kon verschijnen. Castricum liet zich niet wegsturen waarop hij naar eigen zeggen bij de keel werd gegrepen. Zo bericht Powned op de eigen website.

''We kunnen tegen een stootje, maar dit gaat te ver. Ik ben er woedend over'', aldus Weesie.

Kinneging

Kinneging heeft een andere lezing van het verhaal. "Ik deed vanmiddag de deur van mijn huis open en trof Rutger Castricum met draaiende camera aan. Ik heb meerdere malen verzocht de camera uit te doen. Toen dit niet gebeurde heb ik hem twee keer vriendelijk over zijn shawl geaaid", aldus Kinneging tegenover NU.nl.

"Ze hadden vooraf moeten bellen, dan was er niets aan de hand geweest. Dit is overvaljournalistiek, bedoeld om mij en mijn vrouw belachelijk te maken."

Het incident is maandagavond te zien bij Pownews.