AMSTERDAM - Sylvie van der Vaart heeft indruk gemaakt op Olcay Gulsen. De twee werken samen voor het nieuwe modellenprogramma The Face.

"De samenwerking was heel leuk. Ze heeft me echt verrast", zegt Gulsen in Metro.

"Ik had niet verwacht dat ze zo goed was", legt de 31-jarige Gulsen uit, die in The Face modellen coacht. "Ik wist dat ze goed kon presenteren, maar ze heeft echt internationale allure", zegt ze over Sylvie, die vanaf maandag te zien is als presentatrice van The Face. "Ik ben echt trots op haar."

Gulsen was in eerste instantie niet van plan om mee te werken aan een nieuw modellenprogramma. Ze dacht dat Nederlanders niet zaten te wachten op een nieuw realityprogramma dat om modellen draait.

"Maar het idee dat topmensen uit verschillende disciplines bij elkaar worden gezet en het feit dat jongens en meisjes bij elkaar in een huis gezet worden, intrigeerde mij."

Gulsen, die verloofd is met ex-voetballer Edgar Davids, ziet een eigen televisieprogramma wel zitten. "Ze hebben me niet gevraagd, maar als ik gevraagd zou worden, sta ik daar niet negatief tegenover. Afhankelijk van het programma natuurlijk."