AMSTERDAM - Sylvie van der Vaart is zenuwachtig voor haar comeback op de Nederlandse televisie.

De presentatrice was jaren geleden te zien op zenders als Fox Kids en TMF, maar maakte daarna carrière in Duitsland. Vanaf maandag praat ze de modellenwedstrijd The Face aan elkaar.

"Aangezien ik vrij kritisch ben, ben ik heel nerveus voor de eerste aflevering", vertelt Sylvie voor de camera.

De 33-jarige presentatrice is iemand die haar shows tot in de puntjes verzorgt. "Ik sta daar en ik doe het dan ook", vertelt ze. "Ik ben wel een vrouw die haar teksten voorbereidt."

Dikkere huid

Sylvie, die in Duitsland op tv komt met shows als Das Supertalent, zegt door de jaren heen een dikkere huid te hebben gekregen. "Je neemt al je ervaringen mee en je weet dat sommige dingen niet persoonlijk zijn", relativeert ze.

"Aan de andere kant denk ik dat je altijd wel nerveus bent als iets op tv komt. Zeker omdat het in je eigen land is, dan zien je vrienden en familie het ook. Dat is in Duitsland natuurlijk veel minder."

Wat mensen op Twitter, blogs of fora schrijven over haar presentatietalent boeit de presentatrice niet.

"Daar kan ik me sowieso niet tegen wapenen. Als ik het zelf terugkijk, zie ik wat er beter kan. Aan de andere kant maak je met z'n allen een programma, dus ik heb er een goed gevoel bij. Ik heb het vertrouwen gekregen en ik hoop dat ik het waar kan maken."