AMSTERDAM - Ongeveer 937.000 mensen hebben donderdagavond gekeken naar het ingelaste RTL4-programma 24 uur: Tussen leven en dood, over de spoedeisende hulp van het Amsterdamse ziekenhuis VUmc.

Donderdag ontstond commotie over de serie omdat de privacy van patiënten zou zijn geschonden.

Producent Eyeworks en RTL besloten de eerste aflevering donderdagavond vervroegd uit te zenden. Uit de cijfers van Stichting KijkOnderzoek blijkt dat er ruim 900.000 mensen naar hebben gekeken. Het programma belandde op de 16e plek in de dagelijkse kijkcijfer-top 25.

Bij het VUmc zijn tot vrijdagochtend zo'n 40 meldingen binnengekomen naar aanleiding van het tv-programma. Het gaat vooral om vragen en niet om klachten, zo meldde een woordvoerster.

Meldpunt

Het ziekenhuis, tv-producent Eyeworks en RTL Nederland openden donderdag een meldpunt voor patiënten die op de spoedeisende hulp zijn geweest. ''Mensen vroegen zich bijvoorbeeld af of ze daar zijn geweest en of ze gefilmd zijn'', legde de woordvoerster uit.

Niemand heeft zich tot nu toe teruggetrokken. Wel moeten patiënten die in toekomstige uitzendingen in beeld komen, nog worden benaderd.

Wie is de mol

In dat lijstje was Wie is de mol? het bestbekeken programma, met iets meer dan 1,5 miljoen mensen. De spelshow met BN'ers, van de AVRO, nadert zijn ontknoping. De voetbalwedstrijd tussen Manchester United en Ajax trok bijna 1,5 miljoen tv-kijkers. De match tussen PSV en Trabzonspor moest het met iets meer dan een miljoen mensen doen.

The winner is

The Winner Is, de SBS6-talentenshow gepresenteerd door Beau van Erven Dorens, heeft donderdagavond 465.000 kijkers getrokken.

De eerste aflevering, op 26 januari, wist ruim een miljoen mensen te boeien. De cijfers zakten daarna in.

In de show, die SBS6 weer een succesnummer moest brengen, draait het om zangtalenten die met elkaar moeten onderhandelen om verder te gaan naar de volgende ronde, waarbij ze hun eigen kansen moeten inschatten.

Producent John de Mol had eerder al gezegd dat hij met The Winner Is hoopte op 1,2 miljoen kijkers.