AMSTERDAM - Reinout Oerlemans maakt zijn comeback als presentator. De Eyeworks-eigenaar gaat de nieuwe AVRO-show Strictly Come Dancing presenteren,.

Reinout heeft bij de omroep zijn handtekening gezet onder een tweejarig contract. Naast de nieuwe dansshow gaat hij ook de presentatie van het jaarlijkse Televizier-Ring gala voor zijn rekening nemen, meldde de Telegraaf vrijdag.

Overigens is het eerste contact tussen de AVRO en de voormalig GTST-ster ook rond een gala tot stand gekomen. "Dat was eind vorig jaar tijdens het Sportgala. Ik reikte de prijs uit aan Epke Zonderland. Na afloop belde Peter Lubbers en die zei: 'we moeten maar eens praten'."

Strictly Come Dancing is een show van de BBC die wordt gezien als de moeder van alle dansprogramma's.

"Nou, zélf hoef ik in de show niet zo te dansen. En dat is maar goed ook. Daar hebben we straks een keur aan professionele dansers voor, én natuurlijk bekende Nederlanders die zich daar helemaal op gaan storten."

Helemaal nieuw was de show sowieso niet voor de tv-allrounder. "We hadden met Eyeworks al de opdracht om het te mogen produceren, dus ik wist al wel dat het een mooi programma zou worden."