AMSTERDAM - Nance Coolen had er niet serieus rekening mee gehouden dat ze moest vertrekken bij SBS 6.

Vlak voor kerst kreeg de presentatrice te horen dat er voor haar geen plaats meer was bij de zender. "Hoewel ik altijd in mijn achterhoofd had dat zoiets kon gebeuren, had ik op dat moment geen enkel vermoeden."

Nance wilde tijdens haar gesprek met de directie een paar nieuwe ideeën ventileren, maar kreeg daar niet de kans voor.

"Voordat ik daaraan toekwam, werd de deur al dichtgegooid", vertelt de 38-jarige presentatrice aan het AD. "Er werd gezegd: we hebben nu geen programma voor je en we willen een andere kant op, het is slimmer wanneer onze wegen direct scheiden."

Hoewel Nance in eerste instantie niet kwaad of teleurgesteld was, kwam het nieuws later toch hard aan. "Ik schrok, voelde me verdrietig en belde mijn partner. Toen heb ik wel een paar tranen weggepinkt. Later dacht ik: waarom potverdomme ik nou?"

Ideeën

De presentatrice is niet van plan om stil te blijven zitten nu ze haar baan kwijt is en heeft verschillende ideeën voor spelhows, programma's op locatie en documentaires. "Er zijn gesprekken gaande, maar concrete afspraken laten nog op zich wachten. Een terugkeer naar de TROS sluit ik niet uit, ook de AVRO zou een optie kunnen zijn."

Nance weet wel zeker dat ze in de televisiewereld wil blijven werken. "Ik vind het tv-vak te mooi. Die adrenalinekick van een liveshow mis ik het meest. Ik vertrouw erop dat het goedkomt."