AMSTERDAM - Het lijkt erop dat The Voice Kids op RTL4 de populariteit van zijn grote broer achterna gaat.

De tweede aflevering van de jongerenvariant van The Voice of Holland (TVOH) op RTL4 was vrijdagavond met bijna 3 miljoen kijkers wederom het best bekeken programma van de vrijdagavond.

Dat blijkt zaterdag uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek. Vorige week keken ruim 2,6 miljoen mensen naar de nieuwe talentenjacht, die pal volgde op de finale van TVOH. Kinderen tussen de 6 en 14 jaar strijden hierin tegen elkaar voor een felbegeerd platencontract.

De tweede editie van The Voice of Holland trok gemiddeld 3,3 miljoen kijkers per week. De Talpaproductie was hiermee de best bekeken talentenshow ooit bij RTL4.

Flikken

Het zesde seizoen van Flikken Maastricht is vrijdagavond van start gegaan met 1,7 miljoen kijkers en staat daarmee op de zesde plaats van best bekeken programma's op vrijdag. Het vorige seizoen van de TROS-politieserie trok wekelijks bijna 1,8 miljoen kijkers. Moordvrouw, met Wendy van Dijk in de hoofdrol, trok bijna 2 miljoen kijkers.

Na The Voice Kids bleven de meeste Nederlanders thuis voor het achtuurjournaal en Goede Tijden, Slechte Tijden. De soap van RTL trok vrijdag ruim twee miljoen kijkers. SBS 6, dat vrijdagavond de film The Librarian II uitzond, kwam niet verder dan 446 duizend kijkers.