AMSTERDAM - Nick & Simon halen tijdens hun nieuwe programma Nick Tegen Simon alles uit de kast om van elkaar te winnen.

"We zijn schaamteloos fanatiek", vertelt Nick. "Het gaat er hard aan toe."

Het Volendamse duo geeft toe dat het niet altijd koek en ei is tussen de twee. "Er zijn wel meningsverschillen", zegt Nick.

Dat is niet erg, vindt de zanger, zolang de twee maar niet voortdurend met elkaar in de clinch liggen. "Maar we zijn twee individuen met twee verschillende meningen."

Armpje drukken

Over het antwoord op de vraag wie van de twee fysiek sterker is, twijfelt Simon geen seconde. "Nick is veel sterker." Al liggen de twee niet elke dag met elkaar overhoop. "Er gaan dagen voorbij dat we niet met elkaar armpje drukken", grapt Nick.

Het is niet de eerste keer dat Nick & Simon de strijd met elkaar aan gaan. Nick bracht vorig jaar het nummer Sterker Nu Dan Ooit uit met Thomas Acda, terwijl Simon Kijk Me Na zong met Paul de Munnik. "Nick had eerder een nummer 1-positie te pakken", erkent Simon. "Maar het is leuk om af en toe tegen elkaar te strijden."

Katja Römer-Schuurman

De eerste aflevering van Nick Tegen Simon wordt zaterdag uitgezonden bij de TROS. In het Talpa-programma nemen de teams deel aan verschillende zangwedstrijden en -spellen.

Katja Römer-Schuurman is de scheidsrechter en de teams worden bijgestaan door onder anderen Jan Smit, Do, Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven.