AMSTERDAM - Gerard Joling en programmabedenker Nick Nielsen zijn niet blij met de nieuwe show van Frans Bauer.

De Brabantse zanger werkt aan De Zigeunernacht, waarin hij met muzikale gasten teruggaat naar zijn 'zigeunerverleden', maar volgens Joling is het idee gejat.

"De TROS heeft dat format van ons gestolen", zegt Gerard Joling in RTL Boulevard. De zanger stelt dat hij het programma zou gaan doen met Django Wagner, die opgroeide in een muzikale zigeunerfamilie.

"Ik weet dat dit format bij ons vandaan komt. Dat is ook vanuit zijn organisatie erkend", verwijst Nick Nielsen naar Frans Bauer.

Zelf bedacht

Bauer beweert dat hij De Zigeunernacht 'al jaren terug' zelf heeft bedacht. "Het ligt al jaren op de plank", legt hij uit. "Ik wilde het al jaren doen en daar is eerder nooit gehoor aan gegeven." De volkszanger zegt verrast te zijn door de aantijgingen.

"Ik heb in mijn leven nog nooit iets gejat." Daarnaast stelt Bauer nu pas bezig te zijn met het vormgeven van de show. "Het is gebaseerd op mijn eigen levensverhaal. Ik vind het allemaal erg jammer en voorbarig."

Mogelijk gaat Joling alsnog een soortgelijk programma doen op SBS 6. "Gerard is volgens mij z'n koffer gewoon aan het pakken hoor", aldus Nielsen.