HILVERSUM - Het SBS-contract van Gerard Joling wordt niet per direct verlengd. Dat vertelt zijn manager aan RTL Boulevard.

Twee weken geleden bleek uit correspondentie tussen de zanger en SBS dat er sprake was van een arbeidsconflict.

De zender zou geld willen zien omdat Gerard te weinig doet voor het salaris dat hij krijgt. Zijn inkomen zou meer dan een miljoen per jaar zijn, maar de artiest heeft sinds het voorjaar geen programma's meer gepresenteerd.

Einddatum

Gerard en SBS zijn maandagavond om tafel gaan zitten. Uit het gesprek is naar voren gekomen dat de zanger zijn contract zal verlengen tot 3 september. Daarna wordt de balans opnieuw opgemaakt.

De zender wil overigens wel met de artiest blijven werken. SBS wilde het contract voor de einddatum 3 september openbreken om het per direct met twee jaar te verlengen. Maar de zanger was het niet eens met de voorwaarden. Op termijn zullen de twee partijen mogelijk alsnog tot overeenstemming komen.

Kijkcijfers

Georgette Schlick, CEO van SBS Broadcasting laat weten dat er bij SBS 6 veranderingen doorgevoerd worden om de kijkcijfers structureel te verbeteren. "We denken dat Gerard, in een iets andere rol dan de kijker hem bij SBS 6 kent, daar een belangrijke bijdrage in kan hebben. We zullen dan ook samen op zoek gaan naar geschikte formats waarin we zowel voor Gerard als voor SBS 6 het beste vinden."

Joling stelt dat hij begrijpt dat er iets moet veranderen en is bereid zijn steentje bij te dragen om het succes terug te brengen.