HILVERSUM - Aldith Hunkar (49) vindt dat de VARA een tekst in hun gids moet rectificeren. De voormalig nieuwslezeres van het NOS Journaal is namelijk doodverklaard.

Aldith, ook bekend van het Jeugdjournaal, kwam door een andere twitteraar te weten dat haar naam in een lijst staat met inmiddels overleden geïnterviewden.

"Mn zus Aisha is WEL overleden, @VARAgids! Die had jaren voor VARA gewerkt maar kon geen bloemetje vanaf." Ze noemt het op Twitter een "Groot Misverstand".

"Het lijkt mij duidelijk, @VARAgids, gezien de kleine ophef, dat rectificatie (op zijn minst) op zijn plaats is!", schrijft de journaliste nadat meerdere mensen hun mening hebben geuit over de pijnlijke fout.

Ophef

Ook de VARAgids betreurt de vergissing. Door de ophef volgden al snel excuses. Volgens Aldith heeft hoofdredacteur Johan Reijnen eerlijk toegegeven dat het zijn fout was. "Hij zal het rectificeren. Wordt vervolgd."

Inmiddels blijft de telefoon van Aldith rinkelen en vertelt ze iedereen dat ze springlevend is. "Het belangrijkste is dat ik er inmiddels weer om kan lachen...", laat ze een volger weten.