HILVERSUM - De nieuwe talentenjacht The Voice Kids die RTL4 vrijdag uitzond, trok ruim 2,6 miljoen kijkers. Dat blijkt uit cijfers die de Stichting KijkOnderzoek (SKO) zaterdag bekendmaakte.

De talentenjacht voor kinderen tussen de 6 en 14 jaar was hiermee het best bekeken programma van de avond. Het Journaal van acht uur kwam op de 4e plaats met ruim 1,7 miljoen kijkers.

Wendy van Dijk en Martijn Krabbé presenteren het nieuwe programma en begeleiden de kinderen naar het podium. Op de draaistoelen van de coaches zitten Marco Borsato, Angela Groothuizen en Nick & Simon.

''Zowel de coaches als wij bij de zender waren aangenaam verrast door het enorme talent bij de kinderen", aldus programmadirecteur Erland Galjaard.

Veel aanmeldingen

The Voice Kids benadert zoveel mogelijk het succesvolle The Voice of Holland (TVOH), dat onlangs werd afgesloten, maar telt minder afleveringen.

Er kwamen zoveel aanmeldingen binnen dat producent Talpa genoodzaakt was de inschrijving al na 2 weken te stoppen. Maar liefst 17.000 kinderen meldden zich aan. De finale is op 23 maart. De winnaar krijgt een platencontract.