AMSTERDAM - Angela Groothuizen was er niet direct van overtuigd dat The Voice Kids een goed idee was. "Ik was in eerste instantie huiverig", vertelt de 52-jarige Groothuizen.

"Ik vroeg me af of het programma niet te hard zou zijn voor kinderen."

Groothuizen is, net als in The Voice of Holland, een van de coaches in de talentenjacht voor kinderen. "Ik dacht: hoe kun je je stoel nou niet omdraaien voor een kind?", zegt ze in Metro.

Toch is Groothuizen uiteindelijk overstag gegaan. "Omdat zangcoach Babette Labeij zich aan het programma verbond en precies weet wat een kandidaat aankan en er een kinderpsycholoog bij betrokken is, durfde ik het wel aan."

De dochter van de zangeres is minder blij dat Groothuizen als coach aan The Voice Kids verbonden is. Omdat haar moeder aan het programma meewerkt, mag ze niet meedoen.

"Maar ik zeg tegen haar dat ik ook nooit aan een talentenjacht heb meegedaan en er ook ben gekomen."

Eerste aflevering

De eerste aflevering van The Voice Kids is vrijdagavond te zien bij RTL 4. Kinderen tussen de 6 en 14 jaar oud gaan met elkaar de strijd aan in deze jongereneditie van de populaire Talpaproductie.

Op de draaistoelen van de coaches nemen de inmiddels bekende gezichten uit TVOH plaats; Marco Borsato, Angela Groothuizen en Nick & Simon.

Roel van Velzen is er ditmaal niet bij omdat hij binnenkort vader wordt. De presentatie is wederom in handen van Wendy van Dijk en Martijn Krabbé.

Aanmeldingen

Talpa zag zich door de enorme stroom aanmeldingen genoodzaakt de inschrijving voor het programma al na 2 weken stop te zetten. Maar liefst 17.000 kinderen meldden zich aan. De winnaar gaat er met een platencontract vandoor.

The Voice Kids duurt minder lang dan grote broer TVOH. The Blind Auditions nemen vijf afleveringen in beslag, The Battle 3 en op 23 maart is de finale live te zien op televisie.