AMSTERDAM - Beau van Erven Dorens bindt vrijdag de ijzers onder. De SBS6-presentator doet mee aan de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee.

Hij zegt zonder enige voorbereiding aan de start te verschijnen.

Van Erven Dorens wil op het bevroren Oostenrijkse meer 200 kilometer afleggen. Dit doet hij voor zijn reportageprogramma De wereld van Beau, waarvoor de durfal zich steeds onderdompelt in subculturen.

Om zelf te kunnen ervaren hoe zwaar de schaatssport kan zijn, schaatste hij in november ook al 5 kilometer tijdens de NK Afstanden. Hij reed uiteindelijk 3 minuten langzamer dan Sven Kramer. Gehuld in zijn strakke schaatspak gleed Beau na 9 minuten en 36,16 seconden over de finish.

Talentenjacht

'Ik ben op aarde om wat te maken van mijn leven’, zegt Beau over de uitdaging die hem vrijdag te wachten staat. Donderdagavond vertrekt hij.

Trainen kwam er niet van. Met juryvoorzitter Jeroen van der Boom en tv-producent John de Mol is hij immers druk met de opnames van de nieuwe talentenjacht The Winner Is..., waarvan SBS6 donderdagavond de eerste aflevering uitzendt.

Het nieuwe seizoen van De wereld van Beau begint op maandag 13 februari. Zijn schaatsavonturen komen in de vierde aflevering aan bod. De eerste reeks had op het hoogtepunt bijna 900.000 kijkers en dat noemde een SBS-woordvoerster een succes.