HILVERSUM - De populaire RTL4-talentenshow The Voice of Holland heeft twee Beeld en Geluid Awards in de wacht gesleept.

Het programma viel in de prijzen op het gebied van multimedia en met een auditie-aflevering in de categorie amusement.

Dat bleek maandagavond tijdens de uitreiking van de televisievakprijzen in Hilversum.

The Voice of Holland was ook nog genomineerd in de categorie showprogramma’s, maar daar ging X Factor er met de eer vandoor. In de categorie fictie won de dramaserie A’dam - E.V.A.(NTR/VARA/VPRO).

Juliana

Actrice Catherine ten Bruggencate, die de rol van Juliana speelde in de VARA-serie Den Uyl en de affaire Lockheed, kreeg de prijs voor beste actrice. De beste acteur is volgens het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid Joop Keesmaat in de rol van premier in dezelfde serie.

De award voor beste programma op het gebied van cultuur ging naar de documentaire Janine van Het Uur van de Wolf (NTR) over violiste Janine Janssen. De KRO won met Sien van Sellingen in de categorie jeugd en de aflevering van de documentaireserie Toestemming om te vuren. 9/11: De dag die de wereld veranderde (VPRO/VARA) was de beste informatieve uitzending.

Ireen van Ditshuyzen

Eerder werd al bekend dat regisseur en producent Ireen van Ditshuyzen de Beeld en Geluid Oeuvre Award in de wacht had gesleept. De jury beschouwde haar documentaires als tijdsdocumenten die bijdragen aan het maatschappelijk debat.

Beeld en Geluid Awards