AMSTERDAM - Hollands Next Topmodel-jurylid Bastiaan van Schaik gaat de functie van hoofdredacteur bekleden bij het Nederlandse vrouwenblad Jackie.

Tegenover de Telegraaf  zegt Van Schaik dat hij met het blad een andere koers gaat varen.

''Geen beledigende teksten meer, maar een volle focus op mode.'' De stylist weet niet waarom ze voor hem hebben gekozen. ''Misschien omdat ik gewoon leuk ben.''

Mediaondernemer Yves Gijrath, eigenaar van uitgever GMG, laat aan NU.nl weten dat hij blij is met de aanstelling. ''Bastiaan is een topper. Hij heeft een fantastisch trackrecord en is een uniek persoon.''

Niggabitch

De vorige hoofdredacteur, Eva Hoeke, stapte eind 2011 op nadat het blad in opspraak was geraakt vanwege een artikel over 'Niggabitch'.

De Amerikaanse zangeres Rihanna, door Jackie bestempeld als 'de ultieme niggabitch', sprak Hoeke persoonlijk aan via Twitter.

"Jullie blad is een trieste weergave van de ontwikkeling van de mensenrechten! Ik vind jullie respectloos en nogal hopeloos. Jullie hebben geen legitieme en beschaafde informatie meer om af te drukken."

Grap

Hoeke reageerde via haar (inmiddels verwijderde) twitteraccount dat het allemaal slechts als een grap bedoeld was. "Volgens mij ligt de grap er duimendik bovenop. In het volgende nummer komt een rectificatie", liet ze weten.

Nadat Hoeke haar excuses had gemaakt stapte ze op.

Komende nummer

In het eerste nummer waar Van Schaik aan meewerkt, besteedt het blad aandacht aan de affaire met Rihanna. Gijrath: ''Wat er gebeurd is, komt uitgebreid aan bod. Reken er maar op dat het een historische editie wordt.''