Woensdag 10 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
journalist pers schrijver schrijven

Brenno de Winter Journalist van het Jaar

AMSTERDAM - Onderzoeksjournalist Brenno de Winter is door vakblad Villamedia uitgeroepen tot Journalist van het Jaar 2011.
Door NU.nl

De 'Big Wobber' krijgt de jaarlijkse vakprijs voor zijn primeurs over onder meer de misstanden rond de OV-chipkaart en over de slechte beveiliging van voornamelijk overheidswebsites.

De jury noemt het bijzonder hoe de Winter deze belangrijke maatschappelijke thema’s op de kaart heeft weten te zetten. Ook wordt hij geroemd om zijn volharding en doorzettingsvermogen.

De Winter schrijft als freelancer onder meer voor NU.nl en Webwereld.

Hij reageert op de website van Villamedia: "In combinatie met dat ik ben uitgeroepen tot Journalist van het Jaar denk ik dat je kunt stellen dat ICT niet meer vies is. Ik vind het echt heel gaaf dat het steeds meer als maatschappelijk relevant wordt gezien. Dat is het voor mij al heel lang. Ik ben blij dat ik tussen de oren heb kunnen krijgen dat falende beveiliging over mensenlevens gaat."

De Journalist van het Jaar wordt gekozen door de redactie en de redactie-adviesraad van Villamedia, vaksite en -tijdschrift voor de mediawereld. De adviesraad bestaat uit Cisca Dresselhuys, Ad van Liempt, Tony van der Meulen en Tonie van Ringelestijn.

Aanbevolen artikelen