'Presentatoren betalen hun boetes zelf maar'

AMSTERDAM - Presentatoren moeten zelf opdraaien voor de boetes die ze krijgen in het kader van een tv-programma, vindt regeringspartij CDA.

BNN-presentatrice Nicolette Kluijver trok voor Try Before You Die een aantal jaar geleden aan de noodrem van een rijdende trein. Dat werd bestraft met een forse geldboete, die werd betaald uit de omroepsubsidies.

Namens diezelfde omroep ramde Yolanthe Sneijder Cabau ooit opzettelijk een flitspaal en werd in het verleden Albert Verlinde afgeluisterd. CDA-kamerlid Maarten Haverkamp wil dat boetes voor dit soort acties niet met belastinggeld betaald worden.

Hij heeft genoeg van presentatoren die schade veroorzaken voor hoge kijkcijfers en stelde het onderwerp maandag aan de orde in een debat over de mediabegroting.

Nieuwe brief

Daarin beloofde minister Marja van Bijsterveldt (Media) opnieuw een brief te schrijven aan de Tweede Kamer. Eerder schreef ze dat de zendgemachtigden zelf bepalen hoe wordt betaald.

In het debat herhaalde ze dat. Op aandringen van het CDA-Kamerlid kondigde ze later toch een nieuwe brief over de kwestie aan.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUshop

Tip de redactie