AMSTERDAM - Britt en Ymke gaan exclusief aan de slag voor RTL 5. De dames hebben donderdag een contract getekend met de zender. RTL 5 werkt aan 'een aantal formats' met Britt en Ymke, laat de zender weten.

"Ik heb vandaag mijn eerste contract ooit getekend en vind het heel cool dat dat bij een groot bedrijf als RTL is", jubelt Britt.

"Ik ontzettend veel zin om voor RTL 5 op pad te gaan en ik kan al helemaal niet wachten om dat met Ymke te doen." Gelukkig denkt Ymke daar hetzelfde over.

"Britt en ik zijn hele goede vriendinnen van elkaar dus om met haar op pad te gaan, wordt een feest."

Take Me Out

Britt en Ymke danken hun bekendheid aan het datingprogramma Take Me Out. In het voorjaar van 2010 volgde Echte Meisjes in de Jungle, dat Britt won. Deze zomer maakten de dames voor internet De Zomer van Britt en Ymke. Welke programma's RTL nog meer voor de twee in petto heeft, is nog niet bekend.

RTL 5 denkt na over meerdere programma's. "Britt en Ymke vallen op door hun bijzondere blik op de wereld, hun authenticiteit en onbevangenheid", zegt zenderdirecteur Paul Cormont. "Dat gaan we terugzien in de programma's die we met hen gaan maken."