HILVERSUM - Petra Grijzen heeft de RadioBitch Award 2011 gewonnen voor beste radiovrouw. Ze ontving de publieksprijs woensdagavond in Studio 21 in Hilversum.

Grijzen keerde in september terug naar haar oude werkgever BNR Nieuwsradio na een jaartje bij de publieke omroep WNL te hebben gewerkt. Ze versloeg de overige kanshebbers Tuffie Vos van Omroep MAX en Margriet Vroomans (TROS, KRO).

Anne van Egmond nam de RadioBitches Oeuvre Award 2011 in ontvangst. De presentatrice van Radio Noord-Holland kreeg de prijs uit handen van juryvoorzitter Tineke de Nooij.

Het publiek riep Fleur Wallenburg van de NOS voor de tweede maal uit tot beste nieuwslezer. Zij won daarmee de bijbehorende NewsBitch Award.

Driemaal

Q-music viel driemaal in de prijzen. Patricia van Liemt van Q-music kreeg de Backstage Award, haar collega Eva Koreman ontving de TalentBitch Award. Jeroen van Inkel van Q-music was woensdagavond de enige man die in de prijzen viel.

Hij werd door de 12 genomineerde vrouwen uitgeroepen tot hun favoriete radioman en kreeg de bijbehorende Bitches Bastard Award.

Opleiding

De prijzen voor de beste radiovrouwen zijn voor de vijfde keer uitgereikt. Het is een initiatief van Veronica's media-opleiding V-Academy. Het publiek kon afgelopen weken via internet stemmen op vrouwen die door een vakjury waren genomineerd.

Bekijk lezersfoto's van de RadioBitches Awards op NUfoto

RadioBitches Awards 2011