AMSTERDAM - Glee draagt een aflevering op aan Michael Jackson. De acteurs van de muzikale televisieserie zingen in de uitzending tien tot twaalf liedjes van de overleden King of Pop.

Dat schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter. De aflevering komt op 24 januari op de buis in de Verenigde Staten.

In Glee staat wel vaker een artiest centraal. Zo werden eerder thema-uitzendingen gemaakt rond Madonna, Lady Gaga en Britney Spears. Glee-bedenker Ryan Murphy liet in oktober al doorschemeren dat in het komend seizoen een ode wordt gebracht aan één bepaalde artiest.

Eerder kwamen de klanken van Jacksons nummer Thriller voorbij in Glee. In de aflevering die woensdag in de Verenigde Staten wordt uitgezonden, zingen de castleden Man in the Mirror.

Deze week werd ook bekend dat Gloria Estefan een gastrol krijgt in de serie, in navolging van Ricky Martin. De zanger wordt de nieuwe leraar Spaans aan McKinley High, de school waar de serie zich afspeelt. Eerder waren Gwyneth Paltrow en John Stamos te zien in Glee. Het derde seizoen van de serie wordt vanaf dinsdag uitgezonden op RTL 5.