AMSTERDAM - Paul de Leeuw is ontdaan na kritische opmerkingen van Sonja Barend in De Wereld Draait Door.

De presentatrice zei vrijdag dat De Leeuw beter een jaar kan stoppen met televisiemaken. "Ik ben eigenlijk afgeschoten in mijn eigen clubhuis, de VARA."

"Ik was vrijdagavond totaal in de war", vertelt De Leeuw in de ochtendshow van Edwin Evers op Radio 538. "Ik begrijp het gewoon niet."

Nieuwe show

Matthijs van Nieuwkerk sprak in de bewuste uitzending met onder anderen Sonja Barend over De Leeuws nieuwe show Paul!. Zij liet blijken het programma niet vernieuwend genoeg te vinden.

"Ik denk dat hij het gewoon zou moeten durven om een jaar niks te doen", zei Barend. Volgens haar kan De Leeuw het beste gaan 'nadenken, en dan met iets terugkomen waar je tien jaar mee vooruitkan.'

Volgens De Leeuw heeft Barend, die hij naar eigen zeggen 'heel hoog heeft zitten', zijn programma niet goed bekeken. "Ik begrijp het niet. Het probleem is: het is wel je eigen omroep. Het klinkt raar, maar ik heb er echt een flinke tik van gekregen."

Opkrabbelen

Toch laat De Leeuw zich door de kritiek niet uit het veld slaan. "Ik ga gewoon door, alleen is dit op z'n zachtst gezegd niet leuk op dit moment. Ik lag op m'n rug en ik ben aan het opkrabbelen. En ik lig weer op m'n rug nu bij sommige mensen. "

De Leeuws nieuwe show, die volgde op de geflopte Madiwodovrijdagshow en X De Leeuw, begon eind oktober. Wekenlang moest De Leeuw het qua kijkcijfers afleggen tegen shows op RTL 4, maar afgelopen weekeinde versloeg hij de concurrentie voor het eerst met 1,4 miljoen kijkers. Twee weken geleden keek ongeveer de helft.