HILVERSUM - Ruim 1,3 miljoen Nederlanders hebben vrijdagavond gekeken naar de loting voor het EK Voetbal in 2012 in Oekraïne en Polen.

De loting was rechtstreeks te volgen op Nederland 1.

Deze uitzending vanuit Kiev trok volgens zaterdag gepubliceerde cijfers van de Stichting KijkOnderzoek (SKO) gemiddeld 1.331.000 Nederlanders, goed voor de zevende plaats in het rijtje best bekeken programma's.

De loting bepaalde dat Oranje volgend jaar in de groepsfase speelt tegen Duitsland, Denemarken en Portugal.

The Voice of Holland

De meeste kijkers stemden vrijdagavond af op The Voice of Holland. De eerste liveshow van dit seizoen wist gemiddeld 3.420.000 kijkers te trekken naar RTL4.

De talentenjacht had daarmee een marktaandeel van ruim 46 procent: bijna 1 op de 2 Nederlanders die vrijdagavond televisiekeken, volgde de afvalrace. Na 23.00 uur keken gemiddeld nog 2.143.000 mensen naar de einduitslag.

The Voice of Holland trok in januari van dit jaar een recordaantal van 3.744.000 kijkers. Zij zagen toen Ben Saunders de finale van het eerste seizoen winnen.

TV Kantine

De eerste uitzending van het vierde seizoen van De TV Kantine heeft 2,3 miljoen kijkers weten te boeien. Het programma waarin Carlo Boszhard en Irene Moors bekende Nederlanders persifleren, is daarmee na The Voice of Holland het best bekeken programma van de vrijdagavond.

De TV Kantine wordt tussen de liveshow en uitslagronde van The Voice of Holland uitgezonden. Ook Goede Tijden, Slechte Tijden hoort bij de vijf best bekeken programma's van de vrijdagavond. Hier keken 2,1 miljoen mensen naar.