HILVERSUM - Het NTR-programma Ekstra weekend heeft donderdagavond de Gouden RadioRing gewonnen, de publieksprijs voor het beste radioprogramma.

Ekstra weekend verzilverde hiermee de derde nominatie. De 3FM-presentatoren Gerard Ekdom en Michiel Veenstra namen de RadioRing in ontvangst tijdens het RadioGala 2011 in het raadhuis in Hilversum, waar ook de Marconi Awards werden uitgereikt.

Gerard Ekdom (AVRO 3FM) sleepte ook een Zilveren RadioSter in de wacht, de publieksprijs waarvoor Edwin Evers (Radio 538) en zijn VARA-collega Giel Beelen eveneens waren genomineerd.

Evers won deze ster in het 6-jarig bestaan van de prijs voor beste radiopresentator drie keer eerder, Beelen tweemaal. Het was de eerste keer dat Ekdom deze prijs won. Hij was hier al drie keer eerder voor genomineerd.

Zilveren RadioSter Vrouw

Annemieke Schollaardt (TROS 3FM) won voor het eerst de Zilveren RadioSter Vrouw, waarvoor ze tweemaal eerder werd genomineerd. De andere kanshebbers waren haar 3FM-collega's Claudia de Breij (VARA) en Roosmarijn Reijmer van de VPRO.

BNR Nieuwsradio won de Marconi Award voor beste zender. Hoofdredacteur Paul van Gessel nam deze vakprijs in ontvangst tijdens het RadioGala 2011 in het raadhuis van Hilversum. De overige genomineerde zenders waren Radio 1 en Radio 6 Soul & Jazz.

Lex Harding

Lex Harding kreeg de Marconi Oeuvre Award uitgereikt. Het radio-icoon sloot hiermee zijn omvangrijke radiocarrière af.

De Marconi Award voor aanstormend talent ging naar 3FM-dj Sander Hoogendoorn (BNN). De jury koos de nacht-dj wegens zijn humor.

De Marconi Awards werden voor de 16e keer uitgereikt.

RadioGala van het Jaar