AMSTERDAM - Het nieuwe seizoen van Wie is de Mol? speelt zich af op IJsland. Kandidaat Marit van Bohemen heeft de kou op het Europese eiland ervaren als  "een hel".

De deelnemers aan het reality-spelprogramma Wie is de Mol? hoorden pas op Schiphol waar de serie zich zou gaan afspelen. "IJsland was een verrassing voor ons", zegt actrice Marit van Bohemen tegenover NU.nl.

Ze was naar eigen zeggen verrast door de deelname van ex-politicus Frits Huffnagel (VVD). "Ik was al een groot fan van het programma, maar als deelnemer kwam ik erachter dat Wie is de Mol? nog mooier in elkaar zit", vertelt Huffnagel.

"Van huis uit hebben we geleerd dat je anderen niet mag bedriegen. In Wie is de Mol? valt dit allemaal weg. In de politiek komt vaker voor dat mensen dubbele agenda's hebben. Maar tijdens Wie is de Mol? hebben kandidaten minstens vier dubbele agenda's. Dat is om gek van te worden."

Bekijk de video


Ook Wie is de Mol?-deelnemer en Olympisch zwemkampioen Maarten van der Weijden was al fan van het AVRO-programma. "Ik ben fan omdat het een strategisch spel is waarin je als deelnemer een heleboel kanten op kunt."

Strategie

"Mijn strategie was om mijzelf niet gek te laten maken met allerlei verdenkingen en niet op één persoon gericht te blijven om zo mijn kansen te blijven spreiden." Van der Weijden voegt toe hijzelf iemand is die heel slecht kan liegen.

"Het waren lange dagen waarbij je 24 uur per dag alert moet blijven, want ook als de camera's uit zijn kunnen er dingen gebeuren waardoor je de Mol kunt opmerken."

Kou

Rapper Dio, die eveneens kandidaat is, was voortdurend bezig met het warm houden van zichzelf.  "Daardoor konden we onze focus verliezen terwijl we onszelf comfortabel aan het maken waren. Wat dat betreft is IJsland een geschikte locatie voor een serie als Wie is de Mol?"

Van Bohemen zegt voorafgaand aan de opnames op zoek te zijn geweest naar informatie over de andere deelnemers. "Zo wist ik een beetje waar ik aan toe was. Dan denk je ook van te voren: wie zou de Mol kunnen zijn? 

Wie is de Mol? draait om een spel, waarbij verschillende kandidaten moeten samenwerken om geld te verdienen. Een van de kandidaten is echter degene die het spel in het geheim saboteert (de Mol).

De eerste aflevering is vanaf donderdag 5 januari te zien om 20.30 uur op Nederland 1.