AMSTERDAM - Trudy de Jong is nog niet benaderd voor het vervolg op de dramaserie Overspel. De Jong vertolkte de rol van Beppie Karelse, wier echtgenoot wordt vermoord.

"Ik ben helaas nog niet voor de tweede serie gevraagd", vertelt De Jong aan Het Parool.

De Jong noemt Overspel een 'geweldige serie'. "Ik denk dat het een van de beste series is die ooit zijn gemaakt. De rol van Beppie vond ik geweldig. Voor televisie worden zo weinig goede vrouwenrollen geschreven, het zijn vaak van die afhankelijke typetjes, ze maken zelf zo weinig mee."

Overspel gaat over de jonge fotografe Iris die haar man bedriegt met de advocaat van een dubieuze vastgoedmagnaat. Sylvia Hoeks speelde Iris, Fedja van Huêt gaf in de eerste reeks gestalte aan advocaat Willem Steenhouwer. Hoeks en Van Huêt zijn wel al gevraagd voor het tweede seizoen.

Ook Kees Prins, die vastgoedmagnaat Huub Couwenberg speelde, is benaderd voor het vervolg. "Echt een godfather", roemt De Jong haar collega Prins.

Het vervolg op Overspel wordt in het voorjaar opgenomen. Wanneer het door de VARA wordt uitgezonden, is nog niet bekend.