PARIJS - Mediawaakhond Verslaggevers zonder Grenzen in Frankrijk raadt nieuwsorganisaties aan voorlopig geen vrouwelijke journalisten naar Egypte te sturen.

De waarschuwing volgt op berichten dat ten minste twee journalistes zijn aangerand: een Française en de Egyptisch-Amerikaanse Mona Eltahawy.

"Er is geen andere oplossing dan voorlopig geen vrouwlijke journalisten naar Egypte sturen", zegt Verslaggevers zonder Grenzen (VzG).

In februari werd correspondente Lara Logan van de Amerikaanse omroeporganisatie CBS bij het Tahrirplein in Caïro door een groep mannen aangerand.

Eltahawy zegt woensdagavond seksueel te zijn belaagd door politieagenten, die haar bij het Tahrir-plein hadden opgepakt.

Zij zegt ook met stokken te zijn geslagen, waardoor haar linkerarm en haar rechterhand braken. Eltahawy plaatste foto's op Twitter met haar beide armen in het gips.

"Wat mij is overkomen is maar het topje van de ijsberg van het geweld dat de Egyptenaren iedere dag ondervinden", zegt Eltahawy, die denkt dat zij er dankzij haar dubbele nationaliteit nog genadig van af is gekomen.

"Ik ben bang dat het leger niet weet wat het met de politie aanmoet en dat het geweld van de politie nog geen jota is veranderd."

Achtergrond: Revolutie ontglipte betogers Tahrirplein

Dossiers: Egypte en de Arabische Lente