HILVERSUM - Anne van Egmond wint de RadioBitches Oeuvre Award 2011. Van Egmond krijgt de prijs, omdat ze volgens de unanieme jury ''een van de mooiste, zachtste en warmste stemmen van de Nederlandse radio heeft en omdat zij altijd zichzelf is gebleven''.

Dit maakte V-Academy, de mediaopleiding die de prijsuitreiking voor radiovrouwen jaarlijks organiseert, donderdag bekend.

De 64-jarige Van Egmond ontvangt de oeuvreprijs op 7 december uit handen van juryvoorzitter Tineke de Nooij, die zelf de prijs in 2007 won. Dit gebeurt tijdens een awardshow in Studio 21 in Hilversum.

Voorgaande jaren hebben ook Jeanne Kooijmans (2008) en Meta de Vries (2009) de RadioBitches Oeuvre Award ontvangen. Vorig jaar kreeg Harmke Pijpers de prijs.

Robert ten Brink

Anne van Egmond begon haar radiocarrière in de jaren '60 als lid van de jeugdomroep Minjon. Daarna maakte zij jarenlang voor de KRO en de AVRO radioprogramma's. Daarnaast presenteerde zij ook op televisie allerlei spelletjes en een paar programma's voor Teleac, waaronder Wie schrijft die blijft met Robert ten Brink.

Sinds 1998 is ze met haar radioprogramma Egmond Binnen wekelijks op zondagochtend op Radio Noord-Holland te horen. Hiernaast presenteert ze sinds 4 jaar voor een trouwe schare luisteraars iedere zaterdag het muziekprogramma Anne.