AMSTERDAM - De jury van The Voice Kids is rond.

Angela Groothuizen, Nick & Simon en Marco Borsato zijn vanaf eind januari ook te zien in de kinderversie van The Voice of Holland. Alleen Roel van Velzen is niet van de partij.

Van Velzen neemt geen plaats in de jury van The Voice Kids omdat de opnamen plaatsvinden in de periode dat hij geen verplichtingen aangaat, vanwege zijn aanstaande vaderschap. Er komt voor hem geen ander jurylid in de plaats, laat de zender vrijdagavond weten.

Martijn Krabbé

De invulling van The Voice Kids is daarmee rond. Martijn Krabbé en Wendy van Dijk, de presentatoren van The Voice of Holland, praten ook de kinderversie aan elkaar. Het programma bevat dezelfde onderdelen, maar telt minder afleveringen.

"Dat is allemaal uitgedokterd om het aantal keren dat een kind op tv mag verschijnen", legde producent John de Mol vrijdag uit in RTL Boulevard.

Aanmeldstop

RTL 4 maakte twee weken geleden bekend een versie voor kinderen van 6 tot en met 14 van talentenjacht The Voice of Holland op de buis brengen. Begin deze week werd vanwege het hoge aantal inzendingen een aanmeldstop afgekondigd. In slechts twee weken tijd kwamen vijftienduizend aanmeldingen binnen.

The Voice Kids is vanaf 27 januari, na afloop van het huidige seizoen van de 'volwassen' versie, elke vrijdag te zien.