AMSTERDAM - Gordon droomt van een carrière als de nieuwe Oprah Winfrey. De zanger en presentator loopt al langer rond met het idee voor een talkshow.

"Maar daar is bij RTL nu geen budget voor", vertelt Gordon deze week aan Nieuwe Revu.

Toch krijgt de 43-jarige een eigen show. "Hopelijk beginnen we in het voorjaar van 2012 met een aflevering per week, op de zondagavond waarschijnlijk." Gordon heeft al precies voor ogen wat hij wil met zijn eigen praatprogramma.

"Het gaat over lief en leed, met gewone mensen. Geen bekende Nederlanders, die durven nooit echt wat te zeggen."

Hoewel diepgaande gesprekken centraal moeten staan, schuwt Gordon een presentje op zijn tijd niet. "Er komen hopelijk ook cadeaushows, want ik ben erg van het weggeven."

Therapie

Dankzij therapie en het programma 24 Uur Met… vaart Gordon een andere koers in zijn leven. "Ik heb voor mezelf gekozen. Ik ben gestopt met dingen die niet oprecht voelen. En ik doe geen dingen meer omdat mensen van me verwachten dat ik ze doe, maar omdat ik het zelf wil."

Een van de dingen die Gordon nog mist in zijn leven, is een partner. "Ik heb geen partner om mijn succes mee te delen, dat mis ik wel. Ik vind het ook niet leuk om elke week naar die kuttyfussupermarkt te gaan. Ik wil dat iemand anders eens een keer een kapotte lamp vervangt."

Geen vriend

Waarom Gordon geen vriend heeft om lief en leed mee te delen, weet de 43-jarige maar al te goed. "Met mij valt niet samen te leven. Ik leef een onwerkelijk snel leven. Je moet van goeden huize komen om me bij te houden. Ik ben onberekenbaar. Onbetrouwbaar als ik niet hetzelfde voel voor iemand als hij voor mij voelt. Dat gun ik niemand."