AMSTERDAM - Voetbal International eert René van der Gijp maandag voor zijn aandeel in de winst van de Gouden Televizier Ring 2011.

Het voetbalpraatprogramma van RTL 7 won vrijdag de prestigieuze tv-prijs, terwijl een oververmoeide Van der Gijp thuis zat.

In de uitzending van Voetbal International die maandagavond te zien is krijgt de oud-voetballer de Gouden Televizier Ring thuis overhandigd, laat de zender weten.

Van der Gijp maakt deel uit van het vaste team van het programma, maar zit vanwege zijn oververmoeidheid al enige tijd niet meer aan tafel met Johan Derksen en Wilfred Genee.

Voetbal International won vrijdagavond tot verbazing van velen de Gouden Televizier Ring, ten koste van kijkcijferkanonnen The Voice of Holland en Wie is De Mol? Jeroen de Goeij, chef redactie van tv-gids Televizier, benadrukt dat de ring 'de prijs van de kijker' is. "Dat wil zeggen dat het tv-publiek stemt en het laatste woord heeft", zegt hij.

Fans

"Voetbal International weet duidelijk de eigen kijkers in het hart te raken", vervolgt De Goeij. "Het zijn fans, die er veel voor over hebben om hun helden naar de overwinning te stemmen. Voetbal International is dus een fantastische winnaar."

Johan Derksen maakte vrijdag bovendien kans op de Zilveren Televizier Ster Man, maar die ging naar Jeroen van Koningsbrugge. Van der Gijp was vorig jaar genomineerd voor de Televizier Talent Award, maar zag die naar Jan Kooijman gaan.