HILVERSUM - Het EenVandaag Opiniepanel gaat onderzoeksresultaten delen met regionale omroepen. Dat maakte de TROS donderdag bekend.

Het panel bevraagt wekelijks circa 23.000 leden over allerlei actuele kwesties en telt ruim 40.000 deelnemers vanuit het hele land.

De resultaten van de peilingen worden vanaf donderdag uitgesplitst per provincie. Regionale omroepen kunnen ermee aan de slag voor eigen nieuwsitems.

De eerste vruchten van de samenwerking zijn donderdag zichtbaar. In de uitzending van donderdagavond geeft EenVandaag het resultaat van een opiniepeiling naar het vertrouwen in Mark Rutte een jaar na zijn aantreden. De regionale omroepen besteden op dezelfde avond aandacht aan de resultaten per provincie.

Hoofdredacteur van EenVandaag Jan Kriek zei tot deze samenwerking te zijn gekomen omdat regionale omroepen belangrijk zijn in de nieuwsvoorziening. ''Als we de resultaten van onderzoeken onder het opiniepanel op regionaal niveau kunnen presenteren lijkt me dit pure winst voor alle partijen''.