LEUSDEN - In haar woonplaats Leusden is donderdagavond op 70-jarige leeftijd radiopresentatrice Meta de Vries overleden. Zij stierf aan kanker na een kort ziekbed, maakten haar kinderen vrijdag bekend.

Meta de Vries werkte jarenlang voor de AVRO. Daar maakte ze in 1964 haar debuut als omroepster. Een bekend radioprogramma van haar is Juist op Zondag, waarin ze tips voor evenementen afwisselde met muziek.

Na 18 jaar Juist op zondag presenteerde ze programma's als Delta, Een middagje AVRO en Easy Listening. In 1991 moest haar programma Muziek met Meta wijken op het toenmalige Hilversum 3 en verliet ze de AVRO.

Jazz-cd

Daarna werkte ze voor regionale omroepen als Radio West en RTV Utrecht en ouderenomroep MAX. De Vries nam ook een jazz-cd op. Tot voor kort sprak ze in opdracht van het Nederlands Bureau voor Toerisme nog toeristische tips in, die op zaterdag- en zondagochtend te horen waren op Radio 1 en Radio 2.

Twee maanden geleden werd bij de presentatrice een vrij agressieve vorm van galblaaskanker geconstateerd met uitzaaiingen naar de lever. De Vries koos ervoor de ziekte niet te behandelen. Precies 3 weken geleden werd ze ontslagen uit het ziekenhuis.