Woensdag 10 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
De Telegraaf

Verslaggever Telegraaf bevestigt ontslag

AMSTERDAM - Verslaggever Martijn Koolhoven van De Telegraaf bevestigt vrijdag dat hij weg is bij de krant. De journalist spreekt van een "vertrouwensbreuk met de hoofdredactie".
Door NU.nl

Koolhoven kwam onder vuur te liggen na een uitzending van onderzoeksprogramma Zembla (uitzending), waarin hij wordt beticht van belangenverstrengeling. De journalist zou zich voor artikelen hebben laten betalen.

Koolhoven laat vrijdag in een verklaring weten dat zijn vertrek “niets te maken heeft met de vermeende omkoping” en dat hij en De Telegraaf in “goed onderling overleg hebben besloten de relatie te beëindigen”.

Vorige week berichtte PowNews op gezag van bronnen bij de ochtendkrant dat Koolhoven wel naar aanleiding van de Zembla-uitzending door hoofdredacteur Sjuul Paradijs op non-actief was gesteld.

Volgens Koolhoven is dit een suggestie die zijn reputatie schaadt. Zowel de journalist als de hoofdredactie van de krant waren daags na de bewuste Zembla-uitzending onbereikbaar voor commentaar op de kwestie.

"De Telegraaf is de beste nieuwskrant van Nederland. Ik betreur de vertrouwensbreuk die is ontstaan", aldus Koolhoven, die 25 jaar voor De Telegraaf heeft gewerkt.

Journalist en krant doen geen verdere mededelingen over de zaak en willen ook geen uitspraken doen over de vertrekregeling van Koolhoven.


Lees meer over:

De Telegraaf

Aanbevolen artikelen