AMSTERDAM - Mies Bouwman maakt zich zorgen over programma's die momenteel op televisie te zien zijn. Dat foutjes uit programma's worden geknipt, kan de presentatrice bijvoorbeeld niet waarderen.

"Daar maak ik me soms zorgen over, het is allemaal zo glad. En met die ellendige autocue. Dat niemand meer zijn eigen teksten zegt, vind ik een verlies", zegt ze.

Ook herkent de 81-jarige zichzelf niet in de nieuwe generatie presentatrices die is opgestaan. "Presentatoren is een goed woord want ze doen niets anders dan presenteren. Een ander heeft het bedacht."

"En ik had zo'n pret, dat kwam recht uit mijn hart", gaat Bouwman verder. "Dat is iets anders dan dat iemand zegt: je mag morgen dit presenteren, hier is het draaiboek en nu gaan we repeteren."

Schattig

Nieuwe presentatrices zoals Yolanthe Sneijder-Cabau vindt Bouwman vooral 'schattig'. "Maar televisie is iets anders dan schattige meisjes in programma's zetten die met het programma niet zo veel te maken hebben."

"Ze worden als presentator neergezet, ze zijn het gezicht van het programma. Ze zijn allemaal mooi, al vind ik dat ze allemaal een beetje te veel op elkaar lijken."