AMSTERDAM - De typetjes uit Draadstaal mogen toch gebruikt worden in Neonletters. Dat is maandag de uitkomst van een gesprek tussen producent CCCP en Dennis van de Ven en Jeroen van Koningsbrugge.

In ruil voor de typetjes wordt per seizoen Neonletters veertigduizend euro overgemaakt aan het Wereld Natuur Fonds. Van de Ven, Van Koningsbrugge en CCCP zaten maandagavond om de tafel in De Wereld Draait Door.

Daar stelde de producent voor om typetjes als Fred en Ria Onderbuik toch in Neonletters op te nemen in ruil voor een jaarlijkse donatie aan het Wereld Natuur Fonds. Na een telefoontje van Van Koningsbrugge met John de Mol, producent van Neonletter, was het snel beklonken.

Van Kongingsbrugge en Van de Ven maakten tot november 2009 het programma Draadstaal voor de VPRO. De humoristische show werd geproduceerd door CCCP. Vorig jaar keerden de heren terug met het programma Neonletters, dat wordt geproduceerd door De Mols Talpa.

Stokje voor steken

Van Koningsbrugge en Van de Ven wilden de Draadstaal-typetjes meeverhuizen, maar daar stak CCCP een stokje voor.

Vrijdag besloot de rechter in een kort geding dat de typetjes uit Draadstaal niet gebruikt mogen worden in Neonletters. Dat betekende dat een aantal scènes voor de show in de prullenbak konden. Talpa liet eerder maandag nog weten een bodemprocedure te overwegen.