AMSTERDAM - Pete Doherty neemt een tijdje vrij. De Babyshambles-rocker noemde zijn optreden in de Londense O2 Brixton Academy zijn laatste concert 'voor een lange tijd'.

Dat schrijft het Britse muziekblad NME. Doherty kondigde dit weekeinde tijdens het concert aan dat hij uit de publiciteit verdwijnt.

"Dit is mijn laatste show voor een lange tijd omdat ik dingen op een rijtje moet gaan zetten", zei de rocker tegen zijn publiek. Hoelang Doherty van plan is zich koest te houden, is niet bekend.

Tijdens het concert droeg Doherty een nummer op aan Amy Winehouse, die in juli stierf. Doherty droeg de hele show op aan Robyn Whitehead, de filmmaker die een documentaire maakte over Doherty's eerste band The Libertines en vorig jaar overleed.

Drugsproblemen

Doherty en een vriend startten eind jaren negentig The Libertines. De band brak in 2002 door met de plaat Up the Bracket.

De Britse band viel in 2004 uiteen, grotendeels vanwege de drugsproblemen van Doherty. De rocker richtte na het uiteenvallen van The Libertines de band Babyshambles op.

Vanaf 2005 stond Doherty veelvuldig in de belangstelling vanwege zijn knipperlichtrelatie met model Kate Moss. Die romance liep in 2007 op de klippen, twee jaar later bracht Doherty zijn eerste soloplaat uit.