HILVERSUM - Acteur Maarten Heijmans gaat de hoofdrol van Ramses Shaffy vertolken in een vierdelige dramaserie over het leven van de zanger.

Dat hebben producent De Familie en de AVRO zondag gemeld.

De regie is in handen van Michiel van Erp. Het scenario is van Marnie Blok, die eerder onder meer het script voor de succesfilm De gelukkige huisvrouw schreef.

De serie Ramses, die in 2013 wordt uitgezonden. vertelt over de jonge jaren van Shaffy en in zijn kielzog die van Joop Admiraal en Liesbeth List. Met hen deelde Shaffy lief en leed.

Rauw en puur

In de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw richtte Shaffy onder meer zijn gezelschap Shaffy Chantant op en oogstte hij zijn grootste successen op het toneel. Maar het was ook de periode waarin de zanger verslaafd raakte aan drank en drugs. Shaffy overleed in december 2009.

Volgens regisseur Van Erp moet de serie ''realistisch, rauw en puur worden en een goed beeld geven van het leven in Amsterdam in die periode. De kijker moet bloed, zweet en tranen kunnen voelen.’’ De reeks wordt gedraaid in Amsterdam en aangevuld met archiefbeelden uit die tijd.

Toneelschool

Maarten Heijmans (1983) studeerde af aan zowel de Amsterdamse Toneelschool als de Kleinkunstacademie. Hij speelde onder meer in de succesvolle voorstellingen Verplichte figuren (naast Alex Klaasen) en Op hoop van zegen.

Op televisie was hij onder meer te zien in series als SpangaS, S1ngle en Ti-ta-Tovenaar. Ramses moet in 2013 op televisie te zien zijn.