AMSTERDAM - Ruim 250 duizend mensen hebben de afgelopen weken hun stem uitgebracht voor de Gouden Televizier Ring. Dat laat Televizier, dat de televisieprijzen uitreikt, dinsdag weten.

Er kan nog tien dagen gestemd worden in de eerste ronde van de verkiezingen, die 1 september van start ging.

De grens van een kwart miljoen stemmen werd volgens Televizier snel bereikt, vooral dankzij de inzet van sociale media. "Mensen zien op Facebook, Hyves en Twitter dat hun vrienden gestemd hebben, en vaak ook op wie. Dat levert leuke discussies op en vervolgens nieuwe stemmers", constateert Jeroen de Goeij, chef-redactie van Televizier. "De vaart zit er nu goed in."

"De sterren zelf gebruiken de sociale mogelijkheden natuurlijk ook om hun achterban te mobiliseren", zegt De Goeij. "Wij juichen dat alleen maar toe. Het draagt bij aan een gezonde verkiezingskoorts."

Vruchten

Ook de campagnes die gevoerd worden voor programma's en presentatoren werpen hun vruchten af. "Het is duidelijk dat promotie werkt: na een succesvolle actie piekt het aantal stemmen meteen."

Het publiek heeft nog tot volgende week vrijdag 12.00 uur om op zijn favoriete tv-programma's en -persoonlijkheden te stemmen. De genomineerden worden een week later bekendgemaakt.

Gouden stuiver

De prestigieuze televisieprijzen, naast de Gouden Televizier Ring ook de Zilveren Televizier Sterren, de Televizier Talent Award en de Gouden Stuiver, worden 21 oktober uitgereikt.

Tijdens het Gouden Televizier Gala in Koninklijk Theater Carré kan nog gestemd worden op de drie genomineerden voor de Gouden Televizier Ring. De winnaars van de andere categorieën staan na de eerste verkiezingsronde al vast.