Maandag 15 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

Striptekenaar Minck Oosterveer overleden

AMSTERDAM - Striptekenaar Minck Oosterveer is zaterdag omgekomen bij een motorongeluk.
Door Novum

Dat heeft zijn uitgever maandag bekendgemaakt. Oosterveer, die onder meer bekend werd met zijn krantenstrips Zodiak en Nicky Saxx in De Telegraaf, is 50 jaar geworden.

Bij het ongeluk is een ander voertuig betrokken geweest. Dat blijkt uit de getuigenoproep die de politie Zuid-Holland Zuid maandag heeft verspreid.

Lotus Elise

Oosterveer verongelukte op zijn motor toen hij op de N3 bij Dordrecht richting Papendrecht reed. Aanvankelijk repte de politie over een eenzijdig ongeluk. Uit onderzoek blijkt dat een grijze sportwagen betrokken is geweest bij het incident.

Volgens de politie gaat het mogelijk om een Lotus Elise of soortgelijke type. De auto had mogelijk een donker linnen dak. Het is niet duidelijk welke rol de sportwagen heeft gespeeld bij het fatale ongeluk dat rond 13.00 uur gebeurde.

Cartoonist

De afgelopen drie jaar maakte de cartoonist verhalen voor het stripblad Eppo en werkte hij samen met scenarist Willem Ritstier aan nieuwe reeksen, waaronder de western Ronson Inc. Vorige week kwam het eerst deel van De Kronieken van de Buitenring in de winkels.

Oosterveer werkte ook voor Marvel Comics in de VS, waarvoor hij bezig was aan de serie Ruse. Voor Boom Publications werkte hij aan The Unknown. De striptekenaar werd in maart tijdens De Stripdagen in Breda geëerd met de Stripschapprijs voor zijn hele oeuvre.

Aanbevolen artikelen