AMSTERDAM - Beau van Erven Dorens overweegt ooit met een eigen actuele talkshow te komen. "Je moest eens weten hoeveel voorstellen ik krijg opgestuurd."

Dit zegt de tv-presentator in het tijdschrift Margriet. “Ik ben in een soort van suikerpot gevallen, alles kan.” Van Erven Dorens wilde in eerste instantie nieuwsjournalist worden, maar realiseerde pas later dat in hem een ordinaire showmaster schuilt.

“Het publiek zag mij in een andere rol.”

Dit gegeven ontdekte Van Erven Dorens bij voormalig tv-zender Talpa. De 40-jarige presentator ging in 2006 het spelletjesprogramma ‘Deal Or No Deal’ presenteren. Dat was naar eigen zeggen een openbaring.

Entertainmentkant

“Ik dacht: ik ga er via de entertainmentkant in en schuif daarna op naar de serieuze kant,” vertelt Van Erven Dorens. “Nadat ik van RTL Boulevard naar Talpa ging en dat kon gaan doen, klapte die serieuze kant uit elkaar.”


Van Erven Dorens, vader van vier zoons, merkt echter op dat journalistiek en entertainment hand in hand gaan. “Ook in het meest journalistieke tv-programma ‘Pauw & Witteman’ willen ze het liefst twaalf avonden achtereen Joran van der Sloot in de uitzending. Want ze weten dat het scoort.”

Succesvol

Vanaf juni 2011 was Van Erven Dorens te zien in het succesvolle reportageprogramma ‘De wereld van Beau’. “Het is een amorfe vorm geworden, waarin onderzoeksjournalistiek, participerende journalistiek en amusement bij elkaar komen. Tot mijn grote vreugde is dat een succes geworden.”

Sinds juli 2011 presenteert hij ook ‘Het Beste Idee van Nederland’ bij SBS 6.