AMSTERDAM - Zie Ze Vliegen is zaterdagavond minder goed bekeken dan voorgaande weken.

De komedieserie van Carlo Boszhard en Irene Moors trok slechts 764 duizend kijkers, vorige week bleven nog 1,2 miljoen mensen thuis voor Zie Ze Vliegen.

De serie kreeg na de eerste aflevering veel kritiek. Boszhard vertaalde Come Fly With Me naar het Nederlands, maar deze versie zou minder goed zijn dan de Britse.

De verwachtingen voor Boszhard en Moors waren hooggespannen. Vorig jaar kregen ze de Gouden Televizier-Ring voor De TV Kantine, dat gemiddeld 2,1 miljoen kijkers per aflevering trok.

Jan Smit

Ook Jan Smit levert met Lang Leve de Tv kijkers in, maar minder dan Zie Ze Vliegen. Zaterdagavond stemden 929 duizend mensen af op de quiz over zestig jaar Nederlandse televisie, vorige week keken ruim een miljoen mensen.

Lang Leve de Tv behoort tot de drie best bekeken programma's van de zaterdag, maar legt het wederom af tegen My Name Is.

Naar de talentenjacht van RTL 4 keken ruim 1,1 miljoen mensen, waarmee My Name Is goed is voor een tweede plek in het kijkcijferlijstje van de Stichting Kijkonderzoek. Het achtuurjournaal trok ook zaterdag de meeste kijkers.