AMSTERDAM – Keith Bakker beschuldigt De Telegraaf en RTL Boulevard in het algemeen en John van den Heuvel en Albert Verlinde in het bijzonder hem opzettelijk in een kwaad daglicht te hebben gesteld. Bakker heeft aangifte gedaan.

Dat blijkt uit een blog van  de verslavingsgoeroe op een website die hij vanuit de gevangenis in Almere heeft opgezet. Hij wordt verdacht van misbruik en wil via de website zijn kant van het verhaal belichten.

“De commotie is ontstaan naar aanleiding van berichtgeving in De Telegraaf en uitzendingen van RTL Boulevard op en rond 10 december 2010”, aldus Bakker. “De over mij geuite beschuldigingen hebben een kettingreactie teweeggebracht, die voor alle betrokkenen is geëindigd in deze nachtmerrie.”

“De misdaden opgetekend in De Telegraaf en uitgezonden bij RTL Boulevard zijn niet gebeurd”, aldus Bakker stellig. “De mediahype die ontstaan is, heeft buitengewoon belastende vormen aangenomen. Dat is heftig om te ervaren.”

Omdat hij zich niet kan verweren tegen de beschuldigingen, heeft Bakker besloten zijn kant van de zaak te belichten via zijn nieuwe website. Tevens publiceert hij de aangifte (pdf).