AMSTERDAM - Cornald Maas is door Talpa benaderd voor advies over het Nationaal Songfestival. Hij keert echter niet terug als commentator, benadrukt de TROS.

Maas werd vorig jaar vanwege een tweet de laan uit gestuurd door de TROS, dat het liedjesfestijn organiseert.

"Cornald Maas is door Talpa gevraagd voor een adviesfunctie", legt een woordvoerder van de TROS uit.

"Hij keert zeker niet terug als commentator en ook de kans dat hij in de jury van het Nationaal Songfestival zit, is nihil." Na twee mislukte inzendingen nam de TROS John de Mols Talpa in de armen om het Nationaal Songfestival te produceren.

Commentaar

Maas voorzag het Eurovisie Songfestival sinds 2003 van commentaar. Toen de NOS in 2009 besloot te stoppen met het uitzenden van het festival nam de TROS het Songfestival over en verhuisde Maas mee.

Vorig jaar liet de Songfestival-kenner zich op Twitter kritisch uit over Sieneke, wat de TROS niet kon waarderen. Maas werd direct ontslagen. Dit jaar nam Jan Smit zijn plaats in als commentator.

Iedereen

Aan het Nationaal Songfestival mag volgend jaar iedereen meedoen. Op het terrein van de TROS staat een koffer waar belangstellenden hun inzending kunnen achterlaten.

Volgens de omroep zijn tot nu toe zo'n tachtig bandjes en teksten binnen. "We hopen echt op een eindspurt." Tot eind van de maand kunnen inzendingen worden achtergelaten.