AMSTERDAM - Paul de Leeuw keert vanaf 22 oktober terug op de zaterdagavond met een nieuwe show: Pau!l.

Dat maakte hij woensdag vanaf zijn vakantieadres in Las Vegas bekend tijdens de najaarspresentatie van de VARA.

Het programma dat op Nederland 1 te zien is, moet volgens de presentator een combinatie worden van eerdere shows van De Leeuw.

Cabaratiers Joep van Deudekom, Niels van der Laan en Jeroen Woe hebben ook een rol in Pau!l. ''Het wordt aardig, leuk, maar moet ook een beetje schuren'', aldus De Leeuw.

Topsport

De Madiwodovrijdagshow van De Leeuw stopte in mei van dit jaar al na een seizoen, omdat de presentator er niet mee door wilde gaan. De presentator vergeleek het woensdag met topsport. ''De ene keer draai je een goed seizoen en soms gaat het minder.''

Clairy Polak komt vanaf 4 november met De waan van de dag, een programma over hoe media met nieuws omgaan. Verder begint zaterdag de 3-delige serie 9/11 De dag die de wereld veranderde van de VARA en de VPRO en vanaf donderdag 8 september is er de nieuwe dramaserie Overspel.

Sonja Barend

Youp van 't Hek sluit het jaar af met een oudejaarsconference en volgend voorjaar brengt de VARA onder meer een documentaire over Sonja Barend op tv.

Het radioprogramma Vroege Vogels, dat tegenwoordig ook op televisie te zien is, viert op 30 oktober een jubileum. Het programma bestaat dan 33,3 jaar. Pauw & Witteman zijn ook weer van de partij dit seizoen. ''We proberen een goed humeur in het programma te brengen ten tijde van crisis'', zei Paul Witteman. Ook krijgt de kijker een grotere rol bij de invulling van de dagelijkse talkshow.