ROTTERDAM - Het Openbaar Ministerie (OM) gaat vier personen dagvaarden die betrokken zijn bij misbruik van omroepgeld van de Nederlandse Moslim Omroep (NMO).

Nog dit jaar zal een regiezitting plaatsvinden bij de rechtbank in Rotterdam, zei een woordvoerster van het functioneel parket van het OM dinsdag.

Na onderzoek hield de Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdienst (FIOD-ECD) in november 2009 vier verdachten aan. Het functioneel parket vermoedde destijds een fraude van meer dan 600.000 euro.

Hoofdverdachte

Hoofdverdachte in het dossier is ex-directeur Frank William van de NMO. Ook zijn zoon en diens vrouw en een filmproducent worden verdacht van valsheid in geschrifte. De ontslagen NMO-directeur zou tevens steekpenningen hebben aangenomen. De filmproducent wordt verdacht van het omkopen van de omroepdirecteur.

De NMO ging in maart vorig jaar failliet. Na een aangifte van het Commissariaat voor de Media begon het functioneel parket in december 2008 met het onderzoek. In maart 2009 deed de FIOD-ECD invallen bij onder meer het NMO-kantoor op het Mediapark.