AMSTERDAM - De boete die Chaira Borderslee moet betalen voor haar loslippigheid over The Voice of Holland bedraagt vijfduizend euro.

Dat liet Talpa, de producent van de show, dinsdag weten.

De 36-jarige Borderslee, bekend van Aïda en Tarzan, deed enkele dagen geleden haar beklag in de media over het feit dat ze na de eerste ronde naar huis werd gestuurd.

Daarmee schond ze de geheimhoudingsclausule in haar contract.

Boete

Voor het verbreken van de clausule kan een boete van maximaal tienduizend euro worden opgelegd. "Het is de eerste keer dat wij een boete opleggen aan een kandidaat van een programma. En hopelijk ook de laatste", laat een woordvoerder van Talpa weten.

"Zo'n clausule is gebruikelijk voor een programma dat van tevoren wordt opgenomen. Het is in het belang van de kijker dat de uitslag niet van tevoren wordt verklapt." De vijfduizend euro wordt geschonken aan stichting Heppie.

CD

Borderslee was er niet blij mee dat de jury van The Voice of Holland haar niet doorliet naar de volgende ronde. De musicalactrice deed mee omdat zij graag een cd wil uitbrengen. Naar eigen zeggen was het publiek dolenthousiast, maar draaide niemand van de juryleden zich om.

Het tweede seizoen van The Voice of Holland is vanaf 23 september te zien op RTL 4.