HILVERSUM - Radio Nederland Wereldomroep wil via internet taboes over seksualiteit op een journalistieke manier wereldwijd bespreekbaar maken.

Hiertoe lanceert de omroep de site Love Matters, waarop het onderwerp in diverse talen wordt belicht, maakte de Wereldomroep dinsdag bekend.

De internetpagina is eerst alleen beschikbaar in het Engels en gericht op India. Vanaf volgende maand komt er voor dat land ook een versie in Hindi.

Ook komt er dan een in het Spaans voor Latijns-Amerika. In het voorjaar van 2012 volgen dan nog een Frans- en Engelstalige site voor Afrika.

Lokale experts

De informatie op de websites komt tot stand met hulp van lokale experts, aangezien ieder land eigen taboes kent. Ook werkt de Wereldomroep samen met mediapartners in de desbetreffende landen met als doel zo veel mogelijk jongeren te bereiken.

Volgens hoofdredacteur Rik Rensen is in veel landen sprake van een enorme informatieachterstand over zaken als seksualiteit, seksuele gezondheid, uithuwelijken, seksuele onderdrukking en homoseksualiteit.

Media in bijvoorbeeld India durven volgens hem niet zelf hun vingers te branden aan dit thema. Ze kunnen nu wel samenwerken met de omroep. Hetzelfde geldt voor hulporganisaties in India, aldus Rensen.