AMSTERDAM - Irene Moors vond het niet makkelijk om in de huid van een aseksuele vrouw te kruipen.

Na drie seizoenen TV Kantine, waarin ze onder anderen Kim Holland imiteerde, zet ze in de comedyserie Zie Ze Vliegen 'redelijk seksloze' vrouwen neer.

"Ik heb alle lelijke vrouwen mogen spelen. Dat was even wennen, ja", vertelt ze.

"Ik was regelmatig echt een redelijk seksloze vrouw. Het was leuk, het is alleen toch wel wennen dat je je niet kan verschuilen achter enorme lagen make-up. Het 'naturelle' dat er ineens in moest, dat was nieuw."

Afwisseling

Zie Ze Vliegen is gebaseerd op de Britse comedyserie Come Fly with Me en gaat zaterdag in première op RTL 4. Irene wordt bijgestaan door Carlo Boszhard, Gordon en Chantal Janzen, die allerlei gekke typetjes neerzetten.

Volgens Carlo is de show 'een cadeautje van RTL' in afwachting van een nieuw seizoen van de TV Kantine. "Een afwisseling voor ons en voor het publiek", laat hij weten.

Televizier Ring

Carlo en Irene sleepten met de TV Kantine de Televizier Ring in de wacht, maar verwachten niet dat kunstje te herhalen met Zie Ze Vliegen.

"De beste prijs die we kunnen krijgen is dat het publiek het leuk vindt", zegt Irene. "Dat er gewoon goed naar gekeken wordt en dat mensen er vooral om moeten lachen."